Antibacterieel schoonmaken: zo maakt u oppervlakken 100% bacterievrij

Antibacterieel schoonmaken

Hygiëne op kantoor, de werkvloer en thuis is een hot topic in deze tijd. Schone handen zijn de basis, maar oppervlakken antibacterieel schoonmaken is zeker zo belangrijk. Denk daarbij ook aan objecten als deurklinken, lichtknoppen of een trapleuning. Virussen en bacteriën kunnen tijdelijk overleven op oppervlakken. Daarom is antibacterieel schoonmaken zo belangrijk.

 

Antibacterieel schoonmaken: waar moet u op letten?

Het begint bij het kiezen van de juiste materialen. Let bij de keuze van je schoonmaakmaterialen op de volgende punten:

  • Geen gladde poetsdoek gebruiken. Deze glijdt over het oppervlak zonder veel wrijving. Daardoor wordt het vuil niet goed opgenomen.
  • De schoonmaakvloeistof moet alle virussen en bacteriën doden, maar ook veilig genoeg zijn voor gebruik op kantoor of thuis.
  • Wegwerpmaterialen, zoals wet wipes, hebben de voorkeur. Dit voorkomt dat micro-organismen zich verspreiden via de poetsdoek.
  • Kies voor non-woven doeken. Deze poetsdoeken nemen vuil en vocht goed op, en ze zijn pluisvrij. Lees in dit artikel alles over non woven doeken.

Wilt u nog meer tips & tricks over schoonhouden van de werkplek? Lees dan ons artikel over 5 schoonmaak tips voor bedrijven. 


Was je handen stuk

Was je handen stuk, hoe vaak hebben we dát niet gehoord het afgelopen jaar? Goede handhygiëne is en blijft de basis. Met water en zeep. Klinkt eenvoudig, maar handen wassen is een kunst apart. De basisregels voor een goede handhygiëne op een rijtje:

  • Maak je handen goed nat
  • Wrijf je handen ruim in met zeep, ook tussen de vingers
  • Vergeet je polsen niet
  • Goed afspoelen met stromend water
  • Droog ze goed af, vergeet ook nu de ruimte tussen de vingers niet

Ook op handdoeken kunnen ziektekiemen achterblijven. Gebruik bij voorkeur papieren handdoekjes. Of was stoffen handdoek regelmatig uit. Neem eens een kijkje in het Boso assortiment zeepdispensers en zeep. Geen excuses meer voor vuile handen!

 

Wet Wipes: doek en vloeistof in één

Antibac wetwipes van Boso zijn non woven en bevatten een schoonmaakvloeistof die voor een groot deel bacteriedodend is. Hiermee kunt u antibacterieel schoonmaken zonder al teveel gedoe. 

 

De voordelen van non woven doeken

Non woven doeken zijn niet-geweven poetsdoeken. Non woven poetsdoeken zijn sterker en duurzamer dan papieren doeken. Ze hebben daarnaast een hoog absorptievermogen. Vuil en vloeistoffen worden goed opgenomen. Tip: kies voor een kruislings geproduceerde variant. Verticaal gemaakte doeken scheuren sneller met het risico tot pluisvorming. Bij Boso zijn alle non woven doeken kruislings geproduceerd. Lees alle ins- en outs van non woven doeken in dit artikel.

 

Antibac wet wipes, in-house geproduceerd bij Boso

De antibac wipes van Boso worden in-house geproduceerd. Dat heeft veel voordelen. Zo kan er snel geschakeld worden. Ook kan Boso daardoor klantspecifieke producten leveren. Zoals bijvoorbeeld dispensers met een private label.

 

Het productieproces

Moederrollen van non woven materiaal worden geconverteerd naar centrefeed rollen. Dit is het basismateriaal voor de wipes. Vervolgens gaan deze rollen in dispenser emmers. De vloeistof voor de doeken wordt aangeleverd in IBC’s (intermediate bulk containers). Deze container sluiten we aan op de afvulmachine, die exact de juiste hoeveelheid schoonmaakvloeistof aan de rol toevoegt. Tot slot plaatsen onze productspecialisten het deksel met de dispenser en wordt het product voorzien van een (private) label. 

 

Vragen over antibacterieel schoonmaken

Onze expertise is schoonmaken. In het Boso assortiment vindt u een ruime keuze aan professionele schoonmaakmiddelen. Heeft u nog vragen? Onze specialisten geven u graag advies over een perfecte hygiëne binnen uw bedrijf. 

 

 Volg onze LinkedIn bedrijfspagina en ontvang de updates direct in uw feed.