Over ons

Ons verhaal begint in de jaren 40. Toen was het oude moederbedrijf van Boso, Touwfabriek Lankhorst Sneek, zeer vindingrijk. De grondstoffen voor touw waren destijds schaars waardoor ze op zoek gingen naar alternatieven als vlas, papier en uitgeplozen touw. Lankhorst kwam zo al vroeg in aanraking met recycling en was een ware trendsetter in Nederland. Tussen alle opgekochte grondstoffen zat ook veel textiel. Om dit textiel niet verloren te laten gaan besloten ze deze te recyclen. Van dit textiel werden poetsdoeken gesneden.

Zo ontstond een nieuwe bedrijfsactiviteit voor Lankhorst en werd in 1942 de bedrijfstak Boso B.V. opgericht door de heren Bosma en Soetewijn.
Door de toenemende vraag werd het assortiment in de jaren 70 uitgebreid met papierproducten die onder de merknaam Boso Primp Products op de markt werden gebracht. In de jaren negentig volgden de vele absorptiematerialen, die de merknaam Boso Ergon Sorbents kregen.

 

Expert in Reinigen
Vandaag de dag zijn we een zelfstandige internationale onderneming gevestigd in waterpoortstad Sneek. We zijn uitgegroeid tot een van de grootste producenten, leverancier en kenniscentrum op het gebied van poets- en hygiëneproducten. Ons assortiment bestaat uit de productcategorieën textiele poetsdoeken, nonwoven poetsdoeken, poetspapier, hygiëneproducten en absorptiematerialen. In alles wat we doen staat duurzaamheid en zorg voor het milieu centraal. We zijn daarom partner van de milieuvriendelijke producten van Lucart Eco Natural en Satino Black en voeren naast deze merken ook onze eigen merken Primp Products en Boso Ergon Sorbents, als ook Deb, Vikan, Kimberly Clark en Tork.

 
De missie van Boso

Boso streeft te allen tijde naar een positieve verstandhouding met haar relaties door zich altijd betrouwbaar en eerlijk op te stellen. Daarnaast stelt Boso zichzelf als doel om betaalbare producten te leveren, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en het milieu.

 
De visie van Boso

Boso streeft naar een nauwe samenwerking met haar afnemers en leveranciers. Dit geeft Boso vorm door structureel met leveranciers samen te werken en een actief netwerk met branchegenoten te onderhouden. Voor haar werknemers wil Boso een betrouwbare werkgever zijn, waar het prettig en veilig werken is. Met betrekking tot haar producten wil Boso kwalitatief hoogwaardige marktonderscheidende producten leveren, nieuwe markten ontginnen en de eigen merken sterker maken.

 
De waarden van Boso
Boso hanteert een professionele en tegelijkertijd klantgerichte benadering, waarbij de volgende waarden centraal staan:
  • Duidelijke en open communicatie
  • Het zorgvuldig zaken doen met oog voor belangen van alle betrokkenen
  • Klantgerichtheid
  • Kwaliteitsmanagement

 

Onze medewerkers

We hebben de beste mensen geselecteerd om samen met u op zoek te gaan naar een oplossing voor uw probleem of vraag. Dat betekent korte lijnen en gespecialiseerde mensen. Zo kunnen we snel schakelen wanneer dat nodig is.


Alex Stelwagen

Adjunct Directeur /
Account Manager Regio Zuid
Tel. 0515 - 487 619
Mob. 06 - 531 73 757
Mail: alex@boso.nl

Maarten Poiesz

Account Manager
Regio Noord
Tel. 0515 - 729 311
Mob. 06 - 556 84 353
Mail: maarten@boso.nl

Pieter Nijdam

Account Manager
Regio Midden
Tel. 0515 - 729 312
Mob. 06 - 557 03 588
Mail: pieter@boso.nl

Nienke Doodkorte

Medewerker Verkoop Binnendienst
Tel. 0515 - 487 607
Mail: nienke@boso.nl

.

Irene Jansen

Hoofd Verkoop Binnendienst
Tel. 0515 - 487 613
Mail: irene@boso.nl

Tetsje Postma

Medewerkster Verkoop
Binnendienst
Tel. 0515 - 487 600
Mail: tpostma@boso.nl

Muriel Koopmans

Medewerkster Verkoop
Binnendienst
Tel. 0515 - 487 618
Mail: mkoopmans@boso.nl

Francisca Meester

Medewerkster Verkoop
Binnendienst
Tel. 0515 - 487 604
Mail: fmeester@boso.nlLinda van der Krieke

Hoofd Inkoop &
Logistiek
Tel. 0515 - 487 606
Mail: linda@boso.nl

Sjoukje Ypma

Medewerker Inkoop &
Logistiek
Tel. 0515 - 487 602
Mail: sjoukje@boso.nl

Marijke Ypma

Hoofd financiële
administratie
Tel. 0515 - 487 609
Mail: marijke@boso.nl

Martha Osinga

Medewerkster financiële 
administratie
Tel. 0515 - 729310
Mail: mosinga@boso.nl