Absorptiematten: de werking en voordelen

Absorptiematten zijn matten die u op de grond kunt leggen om veelvoudig vocht op te vangen. Denk aan olie, koelvloeistof, water en schoonmaakmiddelen. Wanneer vocht wat op de grond valt niet geabsorbeerd wordt, ontstaat er slipgevaar. Een veilige werkomgeving is erg belangrijk. Hiernaast zorgt de directe absorptie ook voor een nette en schone werkvloer.

Hoe werkt een absorptiemat?

Een absorptiemat wordt op de grond geplaatst, direct onder of naast een machine die bijvoorbeeld olie lekt. Oliën, vetten of andere vloeistoffen worden snel door de absorptiemat opgenomen. De vloeistof lekt niet door tot aan de onderzijde van de mat. Dankzij de efficiënte werking van de mat wordt vloeistof snel opgenomen waardoor slipgevaar en andere onveilige situaties afnemen.

De voordelen van absorptiematten

Absorptiematten hebben verschillende voordelen. Tegenwoordig worden nog vaak absorptiekorrels op de werkvloer gebruikt. Ten opzichte van absorptiekorrels zijn matten makkelijk op te ruimen, ze kunnen meer vocht opvangen en voorkomen slipgevaar. Meer voordelen van absorptiematten zijn:

  • Sterk absorptievermogen
    Door het materiaal waarvan de absorptiematten zijn gemaakt, kan veel vloeistof worden opgenomen. Hierdoor zal de vloeistof niet tot de grond doorlekken.
  • Lang inzetbaar
    Omdat de mat geen stof en loopsporen in de fabriek veroorzaakt, kan deze langdurig ingezet worden. De donkere kleur van de universele mat maskeert vuil en vetvlekken. Lang inzetbare matten schelen kosten op wegwerpmatten of andere absorptiemiddelen.
  • Slijtvast
    De 3 laags matten zijn bestand tegen werkschoenen die eroverheen lopen. Dankzij het robuuste materiaal waarvan de absorptiematten zijn gemaakt, gaan ze niet snel kapot.

Wie gebruiken absorptiematten?

Het scala aan mensen en industrieën die absorptiematten gebruiken is heel breed. Toch zijn er industrieën die ze wat meer gebruiken. Denk hier aan industriële organisaties, de metaalbranche en de automotive branche. Verder worden ze als goede oplossing ingezet bij reparatie- en onderhoudswerkzaamheden maar ook waar onderdelen van machines worden schoongemaakt. In principe kunnen de matten overal waar vaak met vloeistoffen gewerkt wordt een oplossing bieden.   

Absorptiematten Boso

De absorptiematten van Boso zijn van hoge kwaliteit. Heeft u nog verdere vragen of opmerkingen? Wij staan voor u klaar!