Sponsoring en donaties

Boso ondersteunt in Nederland sport en cultuur op verschillende manieren. We willen in de toekomst blijven groeien en realiseren ons goed dat de maatschappij daarbij een onmisbare rol speelt. Daarom vinden we het belangrijk om - naast het milieu - ook een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Dit doen we door middel van structurele sponsoring van onderstaande organisaties én elk jaar een vastgesteld bedrag aan een goed doel te doneren.

"Sponsoring is niet zozeer om meer producten te verkopen, maar om een platform te realiseren in de Sneker samenleving, met mogelijkheden voor de jeugd, waarbij de jeugd niet meer alleen contact heeft met de vinger (WhatsApp, Facebook, Twitter, games, etc) maar weer met de mond, weer leren met elkaar te praten" aldus Sietze van der Krieke, directeur. 

 

Eredivisie voetbal

We zijn business partner van profvoetbalclub SC Heerenveen, een Nederlandse profvoetbalclub uit Friesland die in het seizoen 2016/2017 uitkomt in de Eredivisie. Boso levert bij SC Heerenveen alle producten op het gebied van toilethygiëne. De ambitie, teamspirit en prettige sfeer bij SC Heerenveen spreekt ons aan en past goed bij onze manier van zaken doen. De business club van SC Heerenveen biedt uitstekende netwerkmogelijkheden en zo hebben we de ruimte om met onze relaties de bijzondere sfeer van het voetbal van dichtbij mee te maken.

 

Voetbalvereniging ONS Boso Sneek

Sinds 2012 is Boso B.V. hoofdsponsor van voetbalvereniging ONS Boso Sneek. De vereniging is opgericht op 4 april 1932 en al vele jaren een begrip in de Friese voetbalwereld en daarbuiten. ONS Boso Sneek is een hechte, betrokken en goed georganiseerde voetbalvereniging. Met aandacht voor alle facetten van een voetbalvereniging. De jeugdteams spelen op een hoog niveau en er is veel aandacht voor begeleiding en ontwikkeling. De voetbalschool van ONS Boso Sneek is belangrijk. Ook voor de omliggende regio. ONS Boso Sneek kent een zeer actieve groep van vrijwilligers. Het eerste voetbalteam van ONS Boso Sneek speelt al vele jaren op de hoogste niveaus van het zaterdag amateurvoetbal. Vanaf het seizoen 2013-2014 maken wij deel uit van de Topklasse. Andere hoogtepunten zijn de de KNVB bekerwedstrijden tegen Excelsior, Ajax en FC Dordrecht.

 

Voetbalvereniging SWZ Boso Sneek

Sinds 2012 is Boso B.V. hoofdsponsor van voetbalvereniging SWZ Boso Sneek. De vereniging is opgericht op 26 november 1910 en stelt zich tot doel het bieden van de voetbalsport op een hoog kwalitatief niveau. Ze richt zich voor spelers met een gezonde ambitie vooral op de stad Sneek en omstreken, maar wil daarnaast tevens een functie vervullen voor de gehele zuidwesthoek van Friesland. Kwaliteit vertaalt zich hierbij in een moderne accommodatie en deskundige, gediplomeerde begeleiding van spelers en elftallen op alle niveau’s. De doelgroepen zijn daarbij heren-, dames-, jeugd-, zaal- en gehandicaptenvoetbal. Naast kwaliteit kenmerkt de vereniging zich door respect, sportiviteit en gezonde ambitie, maar ook door gezelligheid en familie-gevoel. Met haar prestatie-elftallen wil ze, vanuit de kracht van de eigen vereniging, op een zo hoog mogelijk amateurniveau spelen en een toonaangevende club in Friesland zijn. Zondag 13 mei 2012 is een memorabele dag in de clubhistorie. Het eerste voetbalteam werd kampioen van de hoofdklasse C en promoveert daardoor naar de Topklasse.

 

Regionale Voetbal Academie

Sinds 2015 is Boso B.V. sponsor van de Regionale Voetbal Academie (RVA). Bij de RVA worden kinderen optimaal begeleid bij hun ontwikkeling als voetballer. Dit doen ze door te coachen op de essentie, aandacht te besteden aan de principes van motorisch leren en door veel in partijvormen te werken. Bos ondersteunt dit graag. Want hobby’s zorgen ervoor dat kinderen hun energie kwijt kunnen. Op school moeten ze al de hele dag stil zijn en zich gedragen. Het is ook wetenschappelijk aangetoond dat muziek en sport de ontwikkeling van een kind stimuleert. Kinderen leren van sport en creatieve lessen zoveel meer dan dat ze op school leren. Ze leren zich staande te houden in een groep. Ze moeten zich aanpassen en tegelijkertijd zorgen dat ze niet omver geblazen worden. Ze leren samen te werken en om te gaan met andere kinderen. Een hobby zorgt voor ontspanning en een persoonlijke uitdaging.

 

Stichting Uit in Sneek

Sinds 2009 is Boso B.V. sponsor van de Stichting Uit in Sneek. De Stichting Uit in Sneek organiseert ieder jaar een aantal rachtige evenementen in Sneek, waaronder Kleintje Sneek, Lekker Sneek zomer, Swinging Sneek, Shanty festival, Sneker dweildag, Culinaire Elfstedentocht en Lekker Sneek winter.

 

Dicky van der Werf fonds

Boso is al jaren sponsor van het Dicky van der Werf fonds. Op 8 mei 1993 is het Dicky van der Werffonds opgericht. Een uniek fonds, ingesteld door het Sneker bedrijfsleven die een financiele ondersteuning van skûtsje De Sneker Pan waarborgt. Elk jaar houden de skûtsjes Friesland in hun ban. Iedereen die ook maar iets voor het zeilen voelt, volgt de strijd tussen de oude vrachtschepen op de voet. Skûtsje De Sneker Pan doet mee aan het kampioenschap van het SKS skûtsjesilen dat sinds 1945 wordt georganiseerd. Het eerste kampioenschap was in 1973, waarna de 1984, 1995, 1996, 2002, 2003, 2007, 2011, 2012, 2013 en 2016 volgden.

 

Jopie Huisman Museum

Boso is al jaren vriend van de Vereniging Vriendenkring van het Jopie Huisman Museum. De vriendenkring neemt een belangrijke plaats in binnen het museum. Begin tachtiger jaren was Jopie erg ziek en begon na te denken over wat er met zijn werk moest gebeuren. Hij was geraakt door de reacties van de mensen die naar zijn tentoonstellingen kwamen kijken en wilde graag dat zijn werk bij elkaar zou blijven. In de zomer van 1985 werd daarom de Stichting Jopie Huisman Museum opgericht die zich ten doel stelt het werk te exposeren en zijn filosofie uit te dragen. Zo kon men de bijzondere collectie met zijn grote filosofische waarde bij elkaar houden.