Taxameter Centrale gaat voor duurzaam met Boso’s Witte Multi Poetsdoek - News

Taxameter Centrale BV (TMC) is marktleider op het gebied van mobiliteitsoplossingen, met de focus op vooraf betaald parkeren op straat, inclusief aanvullende diensten. Omdat vervuiling één van de voornaamste oorzaken is van verstoringen, wordt er bij TMC veel waarde gehecht aan het preventief onderhouden/reinigen van de parkeerautomaten. Hiervoor gebruiken ze de Witte Multi Poetsdoek van Boso.

Enthousiast vanaf het eerste bezoek

TMC hoorde voor het eerst van Boso toen Account Manager Maarten Poiesz langskwam op hun kantoor in Amsterdam. Hij bracht verschillende poetsdoeken onder de aandacht, waaronder een duurzaam, non-woven doek. Inkoper Olof van Bolhuis: “Het was een spontaan bezoek op een vrijdag, nog voor de uitbraak van corona. Onder het genot van een kop koffie hebben we gesproken over de diverse poetsdoeken en hoe deze bij kunnen dragen aan het onderhouden van de parkeerautomaten en de zonnepanelen op straat. Maarten nodigde ons uit om de samples die hij had meegebracht vrijblijvend te testen en daarna te beslissen of het interessant kon zijn om samen te werken.”

Van tricot poetslappen naar duurzame non-woven doeken

De samples van de Witte Multi Poetsdoek kwamen bij de productiemedewerkers terecht. Zij waren zeer te spreken over de kwaliteit en dus zijn ze vervolgens op de parkeerautomaten en zonnepanelen in Den Haag getest. Na de goede resultaten besloot TMC om de duurzame doeken ook daadwerkelijk te bestellen en deze in het werkveld te gebruiken. De universele poetsdoek heeft meerdere voordelen. Zo is deze zeer economisch in het gebruik (70 doeken per kilo!) wat een besparing betekent in onder andere de afvalkosten. Bovendien is deze pluisarme doek geschikt voor opname van alle vloeistoffen, ook die op waterbasis. Dit maakt deze doek dus zowel rendabel als multifunctioneel.

Al poetsend naar een beter milieu

Kwaliteit was niet de enige reden om voor de non-woven poetsdoek te kiezen. Duurzaamheid speelde ook een rol bij het kiezen voor Boso. Van Bolhuis: “Bij TMC vinden we het belangrijk om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de wereld van vandaag én morgen. Het fijne aan de poetsdoeken van Boso is dan ook dat het geen poetsdoeken zijn die worden gebruikt en vervolgens worden weggeworpen. Deze doeken zijn duurzaam en worden pas weggegooid nadat ze écht onbruikbaar zijn.” TMC heeft dan ook een herhaalorder geplaatst. “Al met al zijn wij zeer tevreden over de samenwerking met Boso!”

Ook duurzaam schoonmaken bij uw bedrijf?

Hygiëne is belangrijk in iedere sector. Dit geldt ook steeds meer voor duurzaamheid. Met de duurzame producten van Boso slaat u dan ook twee vliegen in één klap. Naast de Multi Witte Poetsdoek hebben we nog veel meer duurzame producten - zoals het complete Eco Naturel assortiment met keuken- en wc-papier gemaakt van gerecycled papier. Onze experts adviseren u graag. Neem contact op voor de mogelijkheden.