Boso biedt precies wat Holland Colours Europe nodig heeft - News

"Het reinigen van onze machines moet snel, efficiënt, duurzaam en met grote zorgvuldigheid gebeuren. Daarom zoeken we de beste schoonmaakproducten die aan al onze eisen voldoen. Om die reden zijn wij zo’n 20 jaar geleden de samenwerking aangegaan met Boso”, vertelt Purchase Manager Sylvie Tirmarche.

Wereldwijd actief

Holland Colours Europe richt zich sinds de oprichting in 1979 op de productie van op maat gemaakte kleurconcentraten en additieven voor plastics, coatings en sealants voor tal van industriële toepassingen. “Wij richten ons wereldwijd op diverse marktsegmenten. Een belangrijke markt is de verpakkingsindustrie. Denk bijvoorbeeld aan plastic flessen voor de voedingsmiddelenindustrie. Maar onze producten worden ook veelvuldig toegepast in de bouw en constructie industrie. De kleurconcentraten en additieven die wij maken moeten aan allerlei strenge eisen voldoen. Daarbij is het steeds weer grondig reinigen van onze productiemachines echt essentieel”, aldus Sylvie.

Waarborgen van een cleane productie

Vanuit haar functie is de Purchase Manager onder meer verantwoordelijk voor de inkoop van producten en diensten. Voor de levering van duurzame en kwalitatieve reinigingsartikelen ging Holland Colours Europe aan het begin van dit millennium met Boso in zee. Sylvie: “Zij verdiepen zich echt in wie wij zijn en wat wij doen. Een expert van Boso komt bij ons in de productiehal kijken en overlegt met onze productiemensen over de praktijksituatie waarvoor wij de beste reinigingsproducten zoeken. Wij maken bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van de multi-doeken uit het assortiment van Boso. Die zijn niet alleen voor diverse schoonmaakacties te gebruiken, maar ze laten ook geen vezels achter. Dat is voor een clean productieproces heel belangrijk.”

Multi-doeken van Boso voldoen aan al onze eisen

De Viscose Polyester Non-Woven multi-doeken van Boso hebben, naast het feit dat ze niet pluizen en vet en vuil goed absorberen, volgens Sylvia nog meer belangrijke eigenschappen. “Wij hechten bijvoorbeeld veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit. Ook op die vlakken scoren de producten van Boso erg goed. Er zitten heel veel multi-doeken in 1 kilo en daardoor is het economisch in gebruik en blijft het afval beperkt. Wij zijn dus in alle opzichten heel tevreden over de samenwerking Boso en de service en kwaliteit die zij bieden.”