Biologische groothandel BD-Totaal kiest voor Eco Natural assortiment - News

BD-Totaal in Houten is een groothandel in biologische en duurzame producten. Al sinds 1993 leveren zij 100% biologische producten aan hotels, cateringbedrijven, zorginstellingen en meer. BD-Totaal neemt meerdere Boso producten af op het gebied van hygiëne. Peter Lamet (directeur): “We kiezen bewust voor de Eco Natural lijn van Boso omdat we een zo duurzaam mogelijke voetafdruk willen hebben."

Op zoek naar een duurzame oplossing

Voor voedsel bestaan er biologische keurmerken, die aan Europese regels verbonden zijn. Dit is niet het geval bij non-food producten, zoals keuken- en wc-papier. Consumenten of bedrijven moeten dus zelf op onderzoek uitgaan voor de meest duurzame optie. Dit heeft Peter Lamet ook gedaan. Het Eco Naturel assortiment van Boso kwam als beste uit de bus. Binnen dit duurzame assortiment zijn onder andere dispensers en keuken-, handdoek- en wc-papier verkrijgbaar. Inmiddels koopt BD-Totaal deze producten al jarenlang in en vinden deze ook gretig aftrek bij klanten. Peter: “Het zijn gewaardeerde producten voor onze klanten, die bewust bezig zijn met hun verbruik.”

Circulaire hygiënische producten

BD-Totaal was al jaren op zoek naar een zero plastic oplossing voor hygiënische producten. Ze zijn toen uitgekomen bij het zero plastic assortiment van Lucart, zoals de Eco Keukenrol. Dit is het eerste hygiënepapier gemaakt van cellulosevezels uit drank- en voedselverpakkingen. Alle materialen worden bovendien op een milieuvriendelijke manier gescheiden en hergebruikt. Dit maakt het product circulair. Ook de dispensers zijn een mooi voorbeeld van circulariteit. Deze zijn gemaakt van het restmateriaal van drankkartons, zoals de dop. Daarmee wordt het gehele drankkarton volledig hergebruikt. De circulariteit maakt deze producten een perfecte keuze voor bedrijven die bewust kiezen voor duurzaamheid, zoals BD-Totaal en hun klanten.

Ook op zoek naar een duurzame oplossing voor uw bedrijf?

Boso heeft een ruim assortiment aan duurzame producten. Hiermee slaat u twee vliegen in één klap: een betere hygiëne én een mooie bijdrage aan het milieu. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt immers steeds belangrijker voor bedrijven en duurzame producten dragen hieraan bij. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact op!