De juiste poetsdoek om uw kiemgetal te verlagen

Bij de eindschoonmaak wordt vaak desinfectie-schuim gebruikt en vervolgens met veel water afgespoeld. Daar komt meestal geen doek aan te pas.

Maar bij de tussentijdse schoonmaak wordt handmatig schoongemaakt of gedesinfecteerd per machine of werkplek. Bij deze cleaning taak is de keuze van de juiste doek wél belangrijk. Wat voorkomen moet worden is het achterblijven van pluizen. Aan pluizen kunnen bacteriën zich snel hechten en dan is het kwaad geschied. De keuze van de doek wordt in belangrijke mate beïnvloedt door de te reinigen ondergrond. 

Gladde metalen ondergrond reinigen

Is dit glad metaal (geen bramen of scherpe randen) dan zal de sterkte van doek minder belangrijk zijn dan in het geval van het reinigen van bijvoorbeeld rubberen transportbanden en/of scherpe metalen voorwerpen. Gladde oppervlakken geven minder wrijving op de doek en de vezel van de doek wordt daarom minder mechanisch belast. Kortom de doek blijft heel in gebruik met als resultaat geen pluisvorming. Een doek met een (gedeeltelijke) papier vezel zou volstaan. Nadeel van een dergelijke doek is wel dat de doek op zich vrij veel desinfectievloeistof absorbeert. Terwijl je nu juist zo veel mogelijk desinfectiekracht wilt afgeven op de ondergrond. De keuze aanpassen naar een gaatjesstructuur doek is een betere keus. Door de capillaire werking van de openingen tussen de vezel wordt veel vloeistof opgenomen en eenvoudig bij het aanraken van de ondergrond weer losgelaten. Vergelijk het met een zeepbel die uiteenspat bij aanraking.

De juiste poetsdoek voor ruwere oppervlakken

Bij andere ruwere oppervlakken zal een doek snel gaan slijten. Doeken met een papiervezel zullen stuk gaan met pluisvorming tot gevolg. Boso heeft daarom gekozen voor een papierloze non-woven doek. De gebruikte vezels in deze certified cloth doeken zijn langer dan bij de papieren varianten met als voordeel dat ze beter aan elkaar hechten. Loslaten bij intensief schoonmaakwerk is nagenoeg uitgesloten. Zelfs bij gebruik van desinfectanten. Het achterblijven van pluizen is bij deze doek nagenoeg uitgesloten. 

Goede opname desinfctie- of reinigingsvloeistof

Ook bij deze doek is gekozen voor de gaatjesstructuur om een zo hoog mogelijk rendement te krijgen van de desinfectie- reinigingsvloeistof.  Voor het gebruiksgemak wordt de certified cloth kokerloos geproduceerd zodat deze te plaatsen is in een dispenser. Door het door de klant zelf toevoegen van de desinfectie-reinigingsvloeistof ontstaat een geïmpregneerde doek.

De voor geperforeerde rol maakt het mogelijk om per vel een doek uit te nemen met exact de juiste hoeveelheid vloeistof. Het gebruik van spray- of knijpflessen wordt daarmee overbodig. Resultaat is veelal een vermindering in het verbruik van vloeistof door de juiste dosering per schoonmaakbeurt. 

Door het voorkomen van pluisvorming zullen bacteriën minder voedingsbodem hebben om zich te vermenigvuldigen. Door gebruik te maken van de juiste doek in combinatie met het desinfectiemiddel verlaagt u het kiemgetal

Persoonlijk advies

Weet u niet precies welke doeken u het beste in uw situatie kunt gebruiken? Of wilt u meer informatie over cleanroom doeken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

 

 Volg onze LinkedIn bedrijfspagina en ontvang de updates direct in uw feed.